Sveriges punkigaste vin

nyhetsbild_rotten

Nej, det är inget aprilskämt. Från och med idag kan man beställa Rotten 2011 hos Systembolaget. Artikelnumret är 73427 och priset 195 kronor.

Men vad gör denna punkare i den annars så traditionella vinvärlden? Killarna på Punk´s Finest Wines gör i alla fall vad de vill och producerar vilket vin de vill. Och nu ska de se till att vinutbudet även i Sverige blir lite punkigare.

Christoph Artner, yngst av fyra syskon i vinfamiljen Artner från regionen Carnuntum i Österrike, är en punkare i hjärtat. Ihop med Gerald Trávníček, är han det kreativa navet hos Punk´s Finest Wines. Tillsammans vill de lyfta viner från Österrike till nya höjder.

– Rotten från Punk´s Finest Wines är inte bara en punkig etikett, det är ett bra vin också, säger Christoph Artner.

Elitistiska tyckare ger de inte mycket för. Punk´s Finest gav fingret till alla förstå-sig-påare och alla regler och slängde en blandning av Zweigelt, Portugieser och Cabernet Sauvignon i ett franskt ekfat, det visade sig vara ett lyckokast.

– Rotten är en extraordinär druvblandning som vinpunkare och andra insatta kommer att älska. Vinnördar med näsan i vädret kommer att missa detta häftiga vin, enligt Christoph.

Rotten 2011 beställer du här >>

 

Välkommen till Happy in the hat

Den här sidan visar information om alkohol,
du måste därför vara över 20 år för att besöka sidan!

Jag är 20 år eller äldre.

Genom att klicka på knappen bekräftar du att du är minst 20 år.