Öl-upplevelse i London

Öl-upplevelse i London

Om du gillar öl och vill göra något extra nästa gång du kommer till London så får du prova på någon öl-tur eller liknande. Men vill du inte uppleva öl i organiserad grupp på det sättet så finns det mycket information på internet om hur man hittar microbryggerier eller liknande gömda pärlor runt om i London.

Men var kan man då njuta av några av de bästa bryggerierna i stan? Från mikropubar fyllda med ölfat, till fullfjädrade äventyr i hjärtat av staden, provsmakningar och toppöl är det minsta du kan förvänta dig av dessa fantastiska bryggeriturer i London. London har en historia och en tradition kring att brygga öl. När större företag tog över så stängde  många av de mindre oberoende bryggerierna av. Idag sker det en återupplivning i Londons bryggerihistoria. Nu kan man åter upptäcka och smaka på vätskan som denna stad byggdes på. Man kan smaka på öl i några av de coolaste och roligaste hantverksområdena, eller känna in atmosfären i en dold traditionell historisk pub. Upptäck hur IPA uppfanns här i huvudstaden, prova rökiga stouts, stickande sura öl och lättdruckna öl under en blöt tur genom staden. Njut av ett urval av hantverköl och upptäck hur denna plats har omfamnat hantverksölens renässans.

Tur kanske?

Under en organiserad öltur kan du även få lära dig rätt sätt att “smaka” öl och att upptäcka varför smakerna på öl ofta är lika komplexa som vin. Du får även chansen att möta personalen på ett mikrobryggeri, prova ett urval av öl direkt från tanken och lära dig om bryggningsprocessen såväl som platsens unika inställning till hållbarhet. Många av dessa platser är så hemliga att det är svårt att hitta dit själv. Navigera mellan den historiska staden London och de livliga hipstergatorna i Shoreditch. Koppla av och njut av den fantastiska atmosfären och den spännande interiören i en traditionell, historisk pub, gömd i bakgatorna. Skäm bort dig med välsmakande öl under en heldag bland oberoende bryggerimatrum, där Londons hantverköl och husbryggda ales kan tas direkt från bryggeriet. När allt kommer omkring är de bästa bryggerierna i London de där du kan prova direkt från källan.

Spännande ställe

En av mina absoluta favoritplatser för att njuta öl är Beavertown som började i Duke’s Brew and Que i De Beauvoir Town, vilket är hur det fick sitt namn. “Beavertown” är uppenbarligen vad cockneys brukade kalla det gentrifierade området i London. Det tog inte länge innan de behövde mer utrymme och flyttade till Fish Island innan de flyttade till ännu större lokaler i Tottenham, men naturligtvis kan du fortfarande få ett Beavertown-brygg i De Beauvoir. Och den fantastiska illustratören Nick Dwyer är mannen bakom Beavertowns excentriska och iögonfallande etiketter.

Beavertown är lika imponerande som du kan förvänta dig. Det är rätt plats att åka till för en friluftsöl i Tottenham, oavsett om du dricker från tapp eller från en av dess berömda illustrerade burkar. Alternativt, om du är en fotbollsfan, kan du ta dig till dess plats på den närliggande Spurs-stadion för att få en tipple i Storbritanniens enda mikrobryggeri.

Två pund för en burk, det är näst intill oslagbart även prismässigt. Bryggeriet är bara öppet till 20.00 så det är en utmärkt plats att ta sig till för en eftermiddagsöl i solen. Förvänta dig inte något glamoröst, det är bokstavligen rader av bord placerade framför bryggeriet, det finns också två matbås om du behöver fylla på med annat än öl. Det finns knappt en bättre plats att spendera din lördagseftermiddag än på denna industrigård nära Tottenham Hale.

På Beavertower bryggeri hittar man en fantastisk atmosfär och en eklektisk blandning av människor med många hipsters. Det är ganska svårt att få ett bord så var beredd att stå. Lördag eftermiddagar på Beavertown Brewery är så roliga, om du är en fan av mörka eller smaksatta öl, är detta platsen för dig. De gör också utgåvor med begränsad upplaga som ett Pumpakryddat öl under Halloween-perioden. Baren inne har ofta en lång kö, men den yttre baren som bara säljer burkar har ofta ingen kö vilket innebär att du kan få serveras direkt.

Sist vi var där, en lördag eftermiddag, så hade de en quiz-tävling där man blev indelad i olika lag. Jag älskar att spela olika typer av spel men mest spelar jag online, så det här blev en fantastisk upplevelse. Och jag måste nog säga att jag var rätt bra ändå. Flera av frågorna var det jag som kunde i mitt lag. Frågorna var en blandning mellan sport, allmänt och musik. Musikfrågorna framfördes av en trubadur så det blev livemusik som lockade till spontandans och allsång. Himla roligt!

Du hittar hit genom en fem minuters promenad från tunnelbanestationen Tottenham Hale, det är lite avsides men du har möjlighet att spendera hela dagen på att prova varje öl på bryggeriet istället. Från IPA till APA till Stout. Det finns ofta ett matstånd med grillad mat utanför, det kan behövas om man ska stanna en hel dag.